اطلاعاتی جدید از سری AMD Van Gogh فاش شد

پردازنده amd van gogh

به تازگی اطلاعات جدیدی از سری پردازنده AMD Van Gogh منتشر شده است. AMD در حال آماده سازی یک سری جدید APU است. به گفته AMD این سری جدید بسیار کم مصرف بوده و قرار است با نام Van Gogh وارد بازار نوت بوک شود. همچنین این سری قرار است از معماری کاملا جدید تحت نام Cezanne که تحت دو سری U و H منتشر می‌شود، استفاده کند.

چندی پیش شخصی به نام Patrick Schur اطلاعاتی را از پردازنده رایزن ذن فون 3 در صفحه توییتر خود منتشر ساخت. حال اینبار در مورد پردازنده‌های Van Gogh اطلاعاتی را منتشر کرده است که در ادامه به بررسی این سری می‌پردازیم.

اطلاعتی از سری پردازنده AMD Van Gogh

Patrick در توییت خود اشاره کرده است که خانواده Van Gogh از دو تکنولوژی جدید بهره می‌برند. این دو تکنلوژی شامل معماری Zen 2 برای پردازنده‌های مرکزی و معماری RDNA 2  برای پردازنده گرافیکی می‌شود.

این طراحی شبیه به هیچ‌کدام از پردازنده‌های قبلی این کمپانی نیست و قرار است چیزی شبیه به طراحی به کار رفته در هر دو کنسول نسل بعدی مایکروسافت و سونی باشد. قرار است در خانواده Cenzanne از معماری Zen 3 و معماری بهبود یافته Vega استفاده شود.

در حالی که همه‌‌ی ما به قدرت و پتانسیل معماری Zen 2 آگاه هستیم اما با این حال ممکن است در سری Van Gogh از نود 7 نانومتری استفاده شود. همچنین برخی نیز آن را Zen 2 Plus خطاب می‌کنند که میزان کلاک و بهره‌وری بهتری دارد. بخش پردازنده گرافیکی نیز به لطف معماری RDNA 2 بروزرسانی بزرگی را دریافت می‌کند و از این حیث بسیار قدرتمند است.

گرافیک‌های RDNA 2 کارایی وات بر ساعت بسیار بهتری را نسبت به RNDA 1 دارد. تخمین کمپانی AMD نشان می‌دهد تا حدود 50 درصد کارایی بهبود پیدا می‌کند. از طرفی تا به حال هیچ گرافیک RDNA مجتمعی در یک چیپ را مشاهده نکرده‌ایم و شاید Van Gogh اولین نمونه از عملکرد مدل‌های Navi 2x در یک طراحی یکپارچه APU را به نمایش بگذارد.

پردازنده amd van gogh

همچنین AMD برای جلوگیری از مشکلات پهنای باند احتمالا از حافظه‌ی LPDDR5 استفاده کند زیرا این سری حافظه تا 50 درصد نرخ انتقال داده سریع‌تری دارند و همچنین پهنای باند بیشتری نیز دارند.

Van Gogh می‌تواند در رقابت با Tiger Lake Y و Tiger Lake U قرار گیرد تا شاهد رقابت بیشتری در دسته نوت بوک باشیم.

دیدگاه شما کاربران امین دیتا در این زمینه چیست؟

بیشتر بخوانید: رشد خیره کننده پردازنده های AMD

منبع: notebookcheck

© کپی رایت - ریکاوری هارد و بازیابی اطلاعات امین پایتخت