روش های ذخیره سازی اطلاعات در آینده

5dstorage

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، دانشمندان به فکر یافتن روش‌هایی نوین برای ذخیره سازی بیشتر و بهتر اطلاعات هستند. اقدامات و بررسی ها مختلفی هم در این خصوص توسط شرکت ها مختلف انجام شده، از ذخیره سازی زیر آب گرفته تا آسمانخراش ها و … .با توجه به طرح های متنوع ارایه شده در این زمینه، بزرگان تکنولوژی به فکر پیدا کردن روشی برای ذخیره سازی نامحدود اطلاعات هستند. در این مطلب چند تکنولوژی را که در آینده به عنوان روش های ذخیره سازی اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرند معرفی میکنیم.

مرکز بازیابی اطلاعات هارد امین پایتخت همواره می کوشد تا بروزترین خبرها و همچنین خدمات بسیار مناسبی را در خصوص بازیابی اطلاعات برای شما عزیزان ارائه دهد.

کنسول‌های شناور برای دستگاه‌های با انرژی کم

جمعی از دانشمندان کره‌ای و اسکاتلندی برای ذخیره سازی اطلاعات، طرحی ارایه دادند که بر اساس کنسول‌های شناور درون گجت‌های کوچکی مانند موبایل و MP3 پلیرها عمل می‌کند. این کنسول ها خودران هستند و به جریان‌های الکتریکی داخل دستگاه واکنش نشان داده و اطلاعات الکتریکی را به داده‌های باینری تبدیل می‌کنند. این تکنولوژی، تا اندازه ی زیادی سریع‌تر و به‌صرفه‌تر از تکنولوژی‌های موجود امروزه است و با وجود اینکه هنوز به مرحله اجرا نرسیده، میتواند پرچم دار ذخیره سازی اطلاعات در آینده باشد.

دیسک شیشه ای 5 بعدی

ذخیره سازی اطلاعات به صورت 5 بُعدی و جاسازی کردن آن در ساختارهای نانوی شیشه می‌تواند یکی از روش های نوین آیندگان باشد. تیم تحقیقاتی دانشگاه ساوتهمتون در مرکز تحقیقات نوری (ORG) یک نمونه اولیه از این نوع دیسک را  با ابعاد 1/4 ساختند. این دیسک قابلیت ذخیره سازی 360 ترابایت اطلاعات تا دمای 190 درجه سانتیگراد را دارا ست. به گفته این تیم تحقیقاتی اختراع آنها می‌تواند اطلاعات را به مدت 13.8 بیلیون سال درون خود محفوظ نگه دارد. علت دوام طولانی مدت این دیسک های 5 بعدی این است که اطلاعات در ساختار و عمق آن‌ها ذخیره می شود. به همین دلیل ضد خش و ضد ضربه هستند درست برعکس CD و DVD هایی که اطلاعات را در سطح خود ذخیره میکنند و با کوچکترین خش و اسیب از بین میروند.

آسمانخراش‌های ذخیره سازی اطلاعات در ایسلند

آسمانخراش‌هایی برای ذخیره سازی اطلاعات طراحی شده‌اند که از استوانه‌های بسیار بزرگ و تو خالی تشکیل می شوند. گردش هوا در بین این استوانه ها سبب خنک شدن این آسمانخراش می شود. لازم به ذکر است که در مکانی مانند ایسلند خنک سازی مسئله ی دشواری نیست. از جهت دیگر برج ها این قابلیت را دارند که زیرساخت انرژی این کشور را با انرژی کاملا پاک و تجدیدپذیر تأمین نمایند. البته این پروژه اکنون تنها یک طرح پیشنهادی ست و هنوز به مرحله انجام نرسیده. ولی با این وجود طراحی این آسمانخراش در رقابت‌های طراحی آسمانخراش‌های eVolo مقام سوم را کسب کرد .

ذخیره سازی اطلاعات در زیر آب

جالب است بدانید شرکت مایکروسافت ناگزیر چند تُن اطلاعات را در سرورهایش ذخیره می کند. این کمپانی در سال های اخیر آزمایشاتی را به منظور ذخیره سازی اطلاعاتش در زیر آب انجام داده است. این پروژه که  ناتیک (Natick) نام دارد، به این صورت است که اطلاعات را داخل کپسول‌های ضد آب قرار میدهند و آن‌ها را در سواحل واشنگتن در اعماق اقیانوس آرام رها می کنند. به  عنوان آزمایش بعد دو ماه، 38000 پوند از این کپسول‌های فولادی را به سطح آب آوردند  و دیدند که همه اطلاعات ذخیره شده در این کپسول ها سالم هستند. همه ی اطلاعات قرارداده شده درون کپسول ها معادل قدرت 300 کامپیوتر خانگی بودند. لازم به ذکراست که این طرح تنها یک مورد آزمایشی بوده و مایکروسافت در حال حاضر برنامه‌ای برای پیاده سازی آن ندارد.

استفاده از معادن متروکه

جدا از ارایه طرح های نو برای یافتن متد و ساخت دستگاه‌های جدید برای ذخیره سازی اطلاعات ، برخی محققان هم در فکر یافتن مکان‌های بهتر برای جاسازی سرورهای خود هستند. عده ای معتقدند زیر زمین مکان مناسبی برای این کار است برای مثال معادن متروکه سنگ آهک می‌توانند تغییراتی اعمال کرد تا به پایگاهی مجهز برای ذخیره سازی زیرزمینی اطلاعات تبدیل شوند.

دمای پایین و سطح رطوبت پایدار دو ویژگی مهمی هستند که هر مرکز ذخیره داده ای باید آن را دارا باشد و ازقضا یک معدن زیرزمینی،از هر دو ویژگی ذکر شده برخوردار است. یکی از نمونه های استفاده از این راهکار معدنی قدیمی ست واقع در شمال شرقی ایالات متحده که توسط شرکت معماری کالیسون (Callison)  به محلی برای ذخیره سازی اطلاعات تبدیل شده است .

مرکز بازیابی اطلاعات هارد امین پایتخت

© کپی رایت - ریکاوری هارد و بازیابی اطلاعات امین پایتخت