پنج کشور متحد اطلاعاتی فشار خود را بر شرکتهای فناوری افزایش میدهند
اتحادیهی اطلاعاتی فایو آیز فشار خود را بر شرکتهای فناوری افزایش داده تا آنها را مجبور به ارائهی اطلاعات رمزنگاریشدهی کاربران کند
آمریکا و چهار کشور دیگر یعنی استرالیا، کانادا، نیوزیلند و انگلستان، اتحادیهای اطلاعاتی با نام Five Eyes تشکیل دادهاند که عملیات مختلفی از جمله شنود الکترونیکی شهروندان را مدیریت میکند. این اتحادیه از شرکتهای فناوری درخواست کرده که دسترسی به دادهها و ارتباطات کاربران را در اختیار آن قرار دهند. به بیان دیگر، اتحادیهی فایو آیز معتقد است حریم خصوصی یک پدیدهی مطلق نیست.
وقتی FBI توانست آیفون یکی از تروریستهای حادثهی بمبگذاری سن برناردینو را در سال ۲۰۱۶ قفلگشایی کرده و اطلاعات آن را بخواند، بحث و جدلهای متنوعی پیرامون رمزنگاری و حریم خصوصی در جهان شکل گرفت. اکنون و پس از گذشت دو سال، خبری جدید بار دیگر توجهها را به این موضوع معطوف کرده است. خبر از این قرار است که آمریکا و چهار متحد دیگرش در فایو آیز، اولتیماتومی را به شرکتهای فناوری اعلام کردهاند. خلاصهی این اولتیماتوم به این صورت است که در صورت ارائه ندادن دسترسی به دستگاهها و دادههای رمزنگاریشده، این دولتها فشارشان را بر شرکتهای فناوری بیش از پیش خواهند کرد.
مقامات دولتی این پنج کشور، هفتهی گذشته در استرالیا گردهم آمدند تا در مورد آیندهی امنیت سایبری، امنیت ملی و تهدید روبهرشد تروریسم در فضای دیجیتال بحث و گفتگو کنند. دیدارهای این مقامات منجر به تدوین بیانیههای مشترک شد. در یکی از این بیانیهها که با تمرکز بر دسترسی به اطلاعات رمزنگاریشده و شواهد دیجیتال بوده، پیامی روشن و صریح بیان شده است: حریم خصوصی یک پدیدهی مطلق نیست. در متن این بیانیه، به این نکته اشاره شده است که دولتها و شرکتهای فناوری، در ارائهی دسترسی به دادههای جمعآوریشده به روشهای قانونی، مسئولیتهای متقابل دارند.
مرکز بازیابی اطلاعات هارد امین پایتخت همواره می کوشد تا بروزترین خبرها و همچنین خدمات بسیار مناسبی را در خصوص بازیابی اطلاعات برای شما عزیزان ارائه دهد.