با نحوه کار هارد دیسک بیشتر آشنا شوید!

هارد دیسک

در این مطلب می خواهیم شما را با نحوه کار هارد دیسک آشنا کنیم. در واقع روش کار آن به طور خلاصه به شرح زیر بیان شده است:

نحوه کار هارد دیسک

خوب است بدانید دستورها همراه با داده‌های ارسالی یا دریافتی از هارد دیسک، توسط Disk Controller (که در واقع همان کنترل کننده دیسک است) تفسیر می‌شوند. منظور از تفسیر این است که هارد دیسک می‌فهمد که طبق دستور داده شده، مکان داده مورد نظر در کجا قرار دارد و طبق آن عمل خواندن یا نوشتن را آغاز می کند. زمانی که سیستم عامل یا یکی از قطعات سخت افزاری نیاز به ذخیره کردن داده یا دریافت آن داده‌ها را دارند، دیسک کنترلر وارد عمل می‌شود و دستور مورد نظر را برای Actuator ارسال می نماید.

سپس قسمت Actuator موظف است تا Head Arm (بازوی مکانیکی Head) را به دیگر قسمت‌های Platter هدایت کند. زیرا این امکان فراهم است که داده‌های یک فایل در مکان‌های مختلفی بر روی Platter ها ذخیره شود، در نتیجه Head Arm ممکن است بین قسمت‌های مختلف پلاتر جابجا شود. حال قسمت Head وظیفه دارد تا با توجه به دستور داده شده (خواندن یا نوشتن داده) کار خود را بر روی سکتور فیزیکی مورد نظر انجام دهد.

درصورتی که دیسک کنترلر دستور خواندن نوشته را داده باشد، Head موظف است تا داده‌های مغناطیسی صفر و یک را بر روی قسمت‌های مختلف Platter بخواند و آن را به Actuator ارسال نماید. پس از آن Actuator داده‌های خوانده شده را به دیسک کنترلر باز می‌گرداند تا مورد پردازش قرار گیرد.

ولی در صورتی که دیسک کنترلر داده‌ای را برای ذخیره کردن به هارد دیسک ارسال کند، در این صورت Actuator موظف است داده‌ها را تک به تک به Head ارسال کند تا قسمت Head این داده‌ها را به صورت صفر و یک در فضا های ذخیره سازی Platter ذخیره شود.

قسمت داخلی هارد دیسک‌ها به طور معمول مهر و موم شده است تا مانع از ورود گرد و غبار به داخل، و اختلال در کار قطعات شود. ضمن این که در داخل هارد دیسک‌ها یک فیلترینگ هوا برای فیلتر و خارج کردن گرد و غبار، تعبیه شده است.

© کپی رایت - ریکاوری هارد و بازیابی اطلاعات امین پایتخت